Pirkanmaan Saksofonifestivaali (PSF)

Pirkanmaan Saksofonifestivaali (PSF)
13.-15. maaliskuuta 2020 Tampereella

Pirkanmaalle on syntymässä uusi saksofonistien yhteistapahtuma, konserttien, orkesterikoulutuksen ja mestarikurssin merkeissä. Tapahtumaan liittyen saksofoniyhteisön piirissä perustetaan kolme eritasoista saksofoniorkesteria, joissa eri-ikäiset fonistit vasta-alkajista konkarimestareihin soittavat yhdessä.

Mestarikurssia saapuvat pitämään huippuopettajat Sibelius-Akatemiasta: Joonatan Rautiola (klassinen) ja Jussi Kannaste (jazz).

Tapahtumaa on järjestämässä tamperelaisten saksofoniopettajien työryhmä sekä Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta, Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen konservatorio ja Tampereen ammattikorkeakoulu, musiikki. Tapahtuma järjestetään Tampereen konservatoriolla pe 13.3.-su 15.3. ja se huipentuu saksofoniorkesterien konserttiin Tampereen Tuomiokirkossa su 15.3. klo 18.00.

Orkestereita johtavat kapellimestari Anna-Leena Lumme Pirkanmaan musiikkiopistosta ja Tampereen konservatorion saksofoninsoiton lehtori Kalle Oittinen. Orkesterilaisten sektioharjoittajina toimivat Kaartin soittokunnan saksofonistit Samu Metsänen, Arto Lehtola, Perttu Pannula ja Eero Saunamäki, sekä tamperelaiset saksofoniopettajat.
Festivaalin aikana kuullaan myös Duo Esa Pietilän (saksofoni) ja Pétur Sakarin (urut) konsertti Aleksanterin kirkossa pe 13.3. klo 19.00 ja Saksofonikvartetti AAVAn konsertti Pyynikkisalissa la 14.3. klo 19.00.

Tapahtumaan osallistuu ammattisaksofonisteja ja soittimen opettajia, oppilaita ja muita harrastajia. Taiteellisen suunnitteluryhmän jäsenet ovat kapellimestari Anna-Leena Lumme sekä saksofonistit Petri Nieminen, Kalle Oittinen ja Masa Orpana.

Tapahtuman yleisökonsertit

Pe 13.3. klo 19 Improvisaation helmiä ja klassikoita
Duo Esa Pietilä (saksofoni) ja Pétur Sakari (urut)
Aleksanterin kirkko
Lisätietoa täältä.

La 14.3. klo 19 Näyttelykuvia
Saksofonikvartetti AAVA
Tampereen konservatorio, Pyynikkisali

Su 15.3. klo 18 Grande Finale
Saksofoniorkesterien päätöskonsertti
Johtajina Anna-Leena Lumme ja Kalle Oittinen
Tuomiokirkko

Tiedustelut:

Petri Nieminen, petri.nieminen@pmo.fi, p. 0500926702
Kalle Oittinen, kalle.oittinen@tampereenkonservatorio.fi, p. 0407621271

Katso myös:
https://esapietila.com
https://ohjelmaprimo.fi/musiikki/saksofonikvartetti-aava