Nuorisokuoro Sympaatti

Päivitetty 27.1.2021

Nuorisokuoro Sympaatti koostuu noin kolmestakymmenestä 13–20-vuotiaasta laulajasta. Useimmat heistä ovat jo varsin kokeneita kuorolaisia, jotka ovat aloittaneet kuoropolkunsa Lapsikuoro Tactuksesta. Sympaatti on perustettu vuonna 1981 Pekka Nikulan toimesta ja hän johtikin kuoroa aina vuoteen 2012 saakka, jonka jälkeen kuoronjohtajana on toiminut musiikinopettaja Emmi Kleemola, apunaan äänenmuodostaja Lotta Lintula. Sympaatin ohjelmisto koostuu eri maiden ja tyylilajien musiikista, painopisteen ollessa suomalaisessa nykymusiikissa ja uudessa kansanmusiikissa.

Sympaatti on menestynyt useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja esiintynyt mm. Euroopassa, Kanadassa ja Etelä-Afrikassa. Vuonna 2016 Sympaatti saavutti ensimmäisen palkinnon Belgiassa käydyssä nuorisokuorokilpailussa.

Harjoitukset ovat tiistaisin klo 18–20 Aleksanterin koululla. Lisäksi kuoro harjoittelee noin kerran vuodessa viikonloppuleirillä ja noin kerran kuussa sunnuntaisin pidettävillä laululeireillä (4 tuntia).

Lukukausimaksu on 60 € (lukuvuodessa 120 €). Pirkanmaan musiikkiopistossa jo soitinoppilaina olevilta maksua ei peritä. Halutessaan kuorolaisilla on mahdollisuus päästä musiikkiopiston musiikin hahmotusaineiden ryhmiin.

Kuoronjohtaja Emmi Kleemola

Emmi Kleemola on musiikin maisteri ja musiikinopettaja, joka on johtanut Sympaattia vuodesta 2012 ja Tactusta syksystä 2017. Emmi on itse käynyt musiikkiluokat Tampereella ja laulanut sekä Tactuksessa että Sympaatissa. Päivätyönään hän opettaa musiikkia yläkoulussa ja lukiossa. Vuonna 2016 Emmi aloitti opinnot Tampereen ammattikorkeakoulun kuoronjohtolinjalla vahvistaakseen ammattitaitoaan kuorojen parissa.

Opettajat

Emmi Kleemola

Kuoronjohtaja
Tampereen opetuspiste

Lotta Lintula

Kuorojen äänenmuodostaja
Tampereen opetuspiste

Kuuntele Sympaattia!