Hakuohjeet 2023

Laulunopetukseen hakeminen

Päivitetty 2.5.2023

Hakuaika laulunopetukseen on päättynyt 30.4. Hakulomakkeella voi kuitenkin vielä ilmoittautua jonoon. Huomioimme jonottajat vain, jos oppilasvalintoihin jää vapaita aikoja.

Hakulomake: https://pmo.eepos.fi/#/forms/111

Tärkeät päivämäärät

  • la 1.2. – su 30.4. Hakuaika
  • ke 17.5. Henkilökohtainen oppilasvalinta-aika ilmoitetaan hakijoille
  • ke 31.5. – to 1.6. Oppilasvalintapäivät. Valintatilaisuudet klo 14–20 välisenä aikana.
  • pe 9.6. Oppilasvalinnan tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille. Oppilaiksi valittujen opinnot alkavat elokuussa.

Henkilökohtainen oppilasvalinta-aika ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse. HUOM! Alaikäisten (alle 18-v.) hakijoiden viestit lähetetään huoltajan sähköpostiin. Viestit lähettävä osoite on postitus@pmo.fi, lisää se tarvittaessa sähköpostiohjelmasi luotettavien lähettäjien listalle. Jos et ole saanut viestiä ke 17.5. klo 21 mennessä etkä löydä sitä roskapostikansiostasi, ilmoita asiasta sähköpostitse apulaisrehtori Timo Saariselle (timo.saarinen@pmo.fi).

Klassinen laulu

Opiskelun voi aloittaa noin 15-vuotiaana äänenmurroksen mentyä ohi.

Klassisen lauluun hakevat esittävät valintatilaisuudessa kaksi vapaavalintaista erityylistä laulua. Opiston puolesta ei ole säestäjää, mutta säestäjän voi tuoda joko itse mukanaan tai säestää itse. Laulut voi esittää myös ilman säestystä.

Pop/jazz-laulu

Pop/jazz-lauluun voivat hakea 11-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Oppilaat valitaan laulunäytteiden ja haastattelun perusteella.

  • Täytä ensin hakulomake viimeistään 30.4.
  • Lähetä meille viimeistään su 7.5. enintään 5 min pituinen video, jolla esität 1–2 vapaavalintaista kappaletta.  Osa hakijoista valitaan videoiden perusteella koelauluun. Kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä sähköpostitse ke 17.5., jolloin myös koelaulun ja haastattelun aika (ke 31.5. tai to 1.6.) tiedotetaan siihen pääseville.

Video-ohje: Kaikenlaiset videot kännykkä-äänityksistä ammattimaisiin keikkataltiointeihin käyvät, mutta videolla olevan esityksen tulee olla livetilanteen kaltainen. Voit vapaasti joko käyttää säestäjää tai karaoketaustaa tai laulaa ilman säestystä. Kerro videon aluksi oma nimesi ja minkä kappaleen/kappaleet esität. 

Erillisistä otoista editoidut taltioinnit eivät ole sallittuja. Vireen korjaus (esim. Autotune) ei ole myöskään sallittua.

Tallenna videosi valitsemaasi video- tai pilvipalveluun (esim. Google Drive, Dropbox, Youtube ym) ja lähetä sähköpostiin pauliina.kupiainen@pmo.fi linkki, josta videon löytää. Laita sähköpostin otsikoksi Sukunimi Etunimi Valintakoevideo. Liitä viestiin myös puhelinnumerosi.

Lisätietoja tarvittaessa: Pauliina Kupiainen, pauliina.kupiainen@pmo.fi, puh. 0408448266.

Laulusuzuki

Laulusuzuki on kehitetty erityisesti pienten lasten laulunopetukseen, mutta laulutuntien aloittaminen on mahdollista kaikenikäisenä. Laulusuzuki on mahdollista aloittaa myös jo odotusaikana.

Valintatilaisuus on opettajan kanssa tapaaminen, jossa keskustellaan opinnoista ja lauletaan yhdessä vähän.

Lisätietoja laulusuzukista: www.pmo.fi/suzuki/laulusuzuki