Hakuohjeet

Laulunopetukseen hakeminen

Päivitetty 26.1.2024

Hakulomake (avautuu 1.2.): https://pmo.eepos.fi/#/forms/128

Laulusuzuki

Laulusuzuki on laulunopetusta suzukimenetelmällä. Se on kehitetty erityisesti pienten lasten laulunopetukseen, mutta laulutuntien aloittaminen on mahdollista kaikenikäisenä. Laulusuzuki on mahdollista aloittaa myös vauvana tai jo odotusaikana.

Valintatilaisuus on tapaaminen opettajan kanssa, jossa keskustellaan opinnoista ja lauletaan yhdessä. Tilaisuutta varten ei tarvitse valmistautua.

Lisätietoja laulusuzukista: www.pmo.fi/suzuki/laulusuzuki

Klassinen laulu

Klassiseen lauluun voivat hakea eri-ikäiset hakijat nuorista aikuisiin. Nuorimmat laulajat aloittavat laulunopiskelun laulusuzukitunneilla.

 

Oppilaaksi hakevat kutsutaan henkilökohtaiseen valintatilaisuuteen, jossa hakija esittää kaksi vapaavalintaista erityylistä laulua, laulujen yhteispituus max. 5 min. Opiston puolesta ei ole säestäjää, mutta säestäjän voi tuoda joko itse mukanaan tai säestää itse. Laulut voi esittää myös ilman säestystä.

Pop/jazz-laulu

Pop/jazz-lauluun voivat hakea 11-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Oppilaat valitaan laulunäytteiden ja haastattelun perusteella.

Ylöjärven toimipisteeseen hakevat (hakijan kotikunta Ylöjärvi tai Hämeenkyrö):

 • Täytä  hakulomake viimeistään 30.4.
 • Hakijat kutsutaan koelauluun. Aika tiedotetaan sähköpostitse ke 15.5.
 • Valintatulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille pe 7.6.
  Oppilaiksi valittujen opinnot alkavat elokuussa.

Tampereen toimipisteen lauluopetukseen hakevat:

 • Täytä ensin hakulomake viimeistään 30.4.
 • Lähetä meille viimeistään su 5.5. enintään 5 min pituinen video, jolla esität 1–2 vapaavalintaista kappaletta. Osa hakijoista valitaan videoiden perusteella koelauluun. Kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä sähköpostitse ke 15.5., jolloin myös koelaulun ja haastattelun aika (ke 29.5. tai to 30.5.) tiedotetaan siihen pääseville.
 • Valintatulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille pe 7.6.
  Oppilaiksi valittujen opinnot alkavat elokuussa.

Video-ohje:

 • Kaikenlaiset videot kännykkä-äänityksistä ammattimaisiin keikkataltiointeihin käyvät, mutta videolla olevan esityksen tulee olla livetilanteen kaltainen. Voit vapaasti joko käyttää säestäjää tai karaoketaustaa tai laulaa ilman säestystä. Kerro videon aluksi oma nimesi ja minkä kappaleen/kappaleet esität. 
 • Erillisistä otoista editoidut taltioinnit eivät ole sallittuja. Vireen korjaus (esim. Autotune) ei ole myöskään sallittua.
 • Tallenna videosi valitsemaasi video- tai pilvipalveluun (esim. Google Drive, Dropbox, Youtube ym) ja lähetä sähköpostiin pauliina.kupiainen@pmo.fi linkki, josta videon löytää. Laita sähköpostin otsikoksi Sukunimi Etunimi Valintakoevideo. Liitä viestiin myös puhelinnumerosi.

Lisätietoja tarvittaessa: Pauliina Kupiainen, pauliina.kupiainen@pmo.fi, puh. 0408448266.