Hakuohjeet 2023

Soitonopetukseen hakeminen

Päivitetty 8.5.2023

Hakuaika soitonopetukseen on päättynyt 30.4. Hakulomakkeella voi kuitenkin vielä ilmoittautua jonoon. Huomioimme jonottajat vain, jos oppilasvalintoihin jää vapaita aikoja.
Huom! Hämeenkyrössä hakuaikaa on jatkettu toukokuun loppuun saakka.

Hakulomake: https://pmo.eepos.fi/#/forms/111

Oppilaaksi hakevat kutsutaan valintatilaisuuteen, jossa opettajat selvittävät hakijan kanssa instrumentin soveltuvuutta ja keskustelevat opiskelusta.

Tärkeät päivämäärät

  • la 1.2. – su 30.4. Hakuaika
  • ke 17.5. Henkilökohtainen oppilasvalinta-aika ilmoitetaan hakijoille
  • ke 31.5. – to 1.6. Oppilasvalintapäivät. Valintatilaisuudet klo 14–20 välisenä aikana.
  • pe 9.6. Oppilasvalinnan tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille. Oppilaiksi valittujen opinnot alkavat elokuussa.

Henkilökohtainen oppilasvalinta-aika ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse. HUOM! Alaikäisten (alle 18-v.) hakijoiden viestit lähetetään huoltajan sähköpostiin. Viestit lähettävä osoite on postitus@pmo.fi, lisää se tarvittaessa sähköpostiohjelmasi luotettavien lähettäjien listalle. Jos et ole saanut viestiä ke 17.5. klo 21 mennessä etkä löydä sitä roskapostikansiostasi, ilmoita asiasta sähköpostitse apulaisrehtori Timo Saariselle (timo.saarinen@pmo.fi).

Oppilasvalintatilaisuuden sisältö

Soitinkohtaisten tilaisuuksien sisältö määräytyy soittimittain. Päähuomio on soittimen soveltuvuudessa, jota selvitetään esim. pienimuotoisin motoriikka- ja musiikillisin tehtävin. Vapaavalintainen soittonäyte pyydetään niiltä hakijoilta, jotka jo soittavat soitinta, johon hakevat.

Rytmimusiikki: aikaisemmin soittaneet hakijat esittävät lyhyen vapaavalintaisen soittonäytteen. Sen ei tarvitse olla valmis esitys, vaan antaa kuva tämänhetkisistä taidoista. Opistolla on rummut ja kosketinsoittimia, mutta muihin soittimiin hakevien pitää ottaa oma soitin mukaan.

Suzuki-opetus: hakijat huoltajineen kutsutaan tapaamaan opettajia ja keskustelemaan yhdessä soitonopiskelusta.

Jos et vielä tiedä, mitä soitinta haluaisit soittaa

Jos et vielä tiedä toivesoitintasi, voit tutustua vaihtoehtoihin kotisivuillamme (ks. www.pmo.fi/soittaminen/soittimet ja www.pmo.fi/suzuki/soittimet) sekä soitinesittelyvideoihin tästä linkistä: Soitinesittelyt 2023. Hakulomakkeella voit tarvittaessa valita instrumentiksi ”En tiedä vielä”. Tällöin voit kokeilla eri soittimia valintatilaisuudessa ja ilmoittaa sen jälkeen toiveesi. Oppilasvalinnassa otetaan huomioon sekä oma toiveesi että opettajien suositus.

Toivesoittimen löytämiseksi suosittelemme myös käymään soitinesittely- ja kokeilutilaisuuksissa.

Soitinesittely- ja kokeilutilaisuudet

Alla olevien tilaisuuksien lisäksi musiikkiopisto järjestää lukuisia konsertteja, joissa lapset ja nuoret esiintyvät eri soittimin. Katso myös tapahtumakalenterimme!

ma 13.2. klo 18 Ystävänpäiväsoitto Ylöjärvellä Kauraslammen koulun auditoriossa
(os. Kuusistontie 1)
PMO:n nuorimpien soittajien jousiorkesteri Pizzicato sekä puhallinorkesterit Tornado ja Puhallinpantterit esittävät menevää musiikkia lyhyessä konsertissa, jonka jälkeen n. klo 18.30 voi kokeilla eri jousi- ja puhallinsoittimia opettajien kanssa ja kysellä heiltä musiikkiopisto-opinnoista.

la 1.4. klo 11–13 Kauppakeskus Koskikeskuksen synttärit
PMO on mukana Koskikeskuksen 35-vuotissynttäreillä. Luvassa on kivoja esityksiä ja soitinkokeilua!

la 1.4. klo 15 Kaikki soittaa! Tampere-talossa
Koko perheen orkesterikonsertti, jossa nuoremmat ja vanhemmat orkesterimuusikot soittavat yhdessä ja erikseen. Konsertissa kuullaan useita muskaristakin tuttuja sävellyksiä. Konsertin jälkeen klo 17–18 on soitinkokeilua aulatiloissa. Lisätietoja ja liput:
https://www.tampere-talo.fi/tapahtuma/kaikki-soittaa-orkesterikonsertti

ma 3.4. klo 19 Hämeenkyrön oppilaskonsertti Monitoimikeskus Sillan ruokasalissa
Konsertin jälkeen on mahdollisuus kokeilla soittimia n. klo 19.40 alkaen.

la 15.4. klo 10–14 Kangasalan kulttuuri- ja hyvinvointitori Kangasala-talossa
Kangasalan toimivat taiteen perusopetuksen oppilaitokset esittäytyvät. PMO:n opettajat kokeiluttavat soittimia ja salissa on maksuton muskarituokio.

ti 18.4. klo 19 ”Sateenkaarikala” Ylöjärven Yhtenäiskoulun mediateekkisalissa
Tarinallinen lastenkonsertti, jonka jälkeen n. klo 19.35 on mahdollisuus kokeilla soittimia koulun ruokasalissa.

Ylöjärven bändikatselmukset ja Avoimet ovet

Haluaisitko oppia soittamaan kitaraa, bassoa, rumpuja tai koskettimia ja päästä mukaan bändiin?

ke 22.3 klo 18.30 ja ti 18.4. klo 18 Bändikatselmukset nuorisokeskus Olkassa
Tule tutustumaan Pirkanmaan musiikkiopiston rytmimusiikkilinjan toimintaan nuorisokeskus Olkan (Mikkolantie 7) bändikatselmuksiin. Luvassa rokkia, poppia ja mukavaa jutustelua! Musiikkiopiston bändit esiintyvät ja soitonopettajat kertovat bänditoiminnasta ja soitonopiskelusta. Vapaa pääsy!

ti 28.3. klo 16–20 ja ke 29.3. klo 16–21 Avoimet ovet
Voit myös tulla seuraamaan musiikkiopiston bändien treenejä Ylöjärven Yhtenäiskoulun musiikkiluokkaan. Osoite on Koulutie 4, kulku Hallinnon ovesta.