Sävellys

Sävellys

Säveltäminen sisältää vapauden ilmaista, vapauden kuulla toisin, vapauden uskaltaa, vapauden erehtyä ja etsiä, kokeilla uudestaan ja löytää. Upeimpia hetkiä säveltämisen opetuksessa on oppilaan oman kokeilun kautta syntyvä oivaltamisen ilo ja innostus. Musiikilla voi tuntea, leikkiä, ravistella ja koskettaa.

Tunneilla pohdimme yhdessä, kuinka sävellys ja sen ideat rakentuvat ja opimme käyttämään musiikin eri osatekijöitä apuna säveltämisessä. Yksi tärkeimmistä asioista säveltämisen opiskelussa on avoin ja utelias suhtautuminen itselle uusiin asioihin. Välineinä opinnoissa yleensä toimivat nuottipaperi tai jokin nuotinnusohjelma, mutta säveltää voi monin eri tavoin.

Sävellystä voi opiskella yksilöopetuksena pää- tai sivuaineena tai syventävissä opinnoissa ryhmässä, osana musiikin hahmotusta. Sävellysopetus keskittyy taidemusiikkiin kuitenkin sävellystyylien moninaisuutta rajoittamatta. Sävellysopintojen aloittamiselle ei ole ikärajaa, mutta jonkin instrumentin riittävä hallinta on suositeltavaa.

Sävellystunti Minna Leinosen opissa.
Sävellyskuvat: Markku Klami.

Tutustu tarkemmin:

Opintojen sisältö PMO:lla

Säveltämisestä: www.opus1.fi

Opettajat

Minna Leinonen

sävellys
Tampereen toimipiste

Ilkka Hammo

kitara, sävellys
Tampereen toimipiste

Petri Nieminen

klarinetti, saksofoni ja sävellys
Tampereen toimipiste