Fagotti

Fagotti on puupuhallinperheen suurikokoisin ja matalaäänisin soitin. Tämän harvinaisen soittimen taitajista on kova kysyntä erilaisissa soitinyhtyeissä ja orkestereissa.

Soittimen sopivaan aloitusikään vaikuttaa sormien pituus. Musiikkiopiston nuorimmat soittajat ovat 6-vuotiaita eskarilaisia. Heillä on käytössä lasten fagottimalli. Fagotin soittamisen aloittamisen yläikärajaa ei ole.

Soittimen koko saattaa pelästyttää tietämättömän, mutta soitin ei ole pienenkään lapsen raskas puhaltaa eikä kannatella. Opettaja valmistaa oppilaan puhallukseen sopivan suuttimen. Soitin kulkee pienen matkalaukun tapaisessa soitinlaukussa, jota voi kuljettaa mukana.

Musiikkiopisto vuokraa oppilailleen fagotin. Oma soitin hankitaan yleensä useamman opiskeluvuoden jälkeen, kun sopiva, kohtuuhintainen ”yksilö” sattuu kohdalle. Fagottien hintahaarukka on hyvin laaja. Edullisimmillaan hyvän käytetyn fagotin voi hankkia n. 3000 eurolla. Fagotti on parempi investointi kuin auto, sillä sen arvo ei laske!

Jos fagotin matala, lämmin, sielukas, humoristinen ja korvaystävällinen ääni kiehtoo, niin tämä soitin voi olla se OIKEA!

 

Lue myös:

Opintojen sisältö

Hakuohjeet

Opettaja

Lea Leinonen-Szemenyei

fagotti, varhaisiän musiikkikasvatus
Tampereen toimipiste

Näin soi fagotti

Musiikkiopiston konsertissa sello-fagotti-duo ensimmäisellä keikallaan.