Kitara ja sähkökitara

Musiikkiopistossa opetettava kitara on nylonkielinen klassinen kitara. Sopiva aloitusikä on 7–10 v. Kitaroita on useita eri kokoja ja soitin valitaan soittajan koon mukaan. Aloitussoittimen hankintahinta on alkaen n. 150 euroa. Opettaja neuvoo soittimen hankintaan liittyvissä asioissa.

Kitara on sekä harmonia- että melodiasoitin. Soitettava ohjelmisto on hyvin laaja ja monenlaista musiikkia sisältävä. Yhteissoittoon kitara soveltuu monipuolisesti eri kitarakokoonpanoissa ja taitojen karttuessa myös muiden soittimien kanssa. Hyvän näytteen kitaran äänestä ja soittotavasta saa Youtubesta esim. hakusanoilla ”David Russell guitar”.

Sähkökitaraa soitetaan yleensä bändissä. Se löytyykin mitä erilaisempien musiikkityylien (esim. blues, kantri, rock, metalli, disco, funk, jazz…) kokoonpanoista, taustalla säestämässä ja/tai soittamassa melodiaa.

Useimmat aloittavat sähkökitaransoiton n. 13-vuotiaana. Soiton voi kuitenkin aloittaa jopa ennen kouluikää.

Sähkökitaroita on monta eri mallia ja valmistajaa. Kitara valitaan yleensä sen perusteella, mitä musiikkityyliä soittaa. Ensimmäiseksi soittimeksi käy kaikki perusmallit kuten esim ”Stratocaster”. Myös tätä mallia löytyy useilta valmistajilta.
Edullisimmat aloittelijapaketit jotka sisältävät myös vahvistimen maksavat n. 200–300 euroa mallista riippuen. Kannattaa tutkia myös käytettyjä soittimia!

 

Lue myös:

Kitara (Suzuki-opetus)

Opintojen sisältö

Hakuohjeet

Opettajat

Petri Ahjokoski

kitara (rytmimusiikki)
Tampereen toimipiste

Ilkka Hammo

kitara, sävellys
Tampereen toimipiste

Pauli Litva

kitara
Tampereen ja Ylöjärven toimipisteet

Jarkko Välimaa

kitara (rytmimusiikki), musiikin hahmotus
Hämeenkyrön, Tampereen ja Ylöjärven toimipisteet

Näin soi klassinen kitara

Näin soi sähkökitara