Basso

Jokaisesta bändistä löytyy basso jossain muodossa. Basso on jokaisen bändin ja kokoonpanon kivijalka. Basso on mukana kaikessa musiikissa hevistä kansanmusiikkiin ja klassisesta jazziin.

Bassokitara

Basso on yleisimmin nelikielinen, mutta usein näkee myös viisikielisiä. Bassokitaraa soitetaan enimmäkseen sormilla mutta tarpeen vaatiessa myös plektralla. Bassoja löytyy nykyään eri kokoisina eri kokoisille soittajille.

Aloittelijankin on syytä hankkia vahvistin, hihna sekä selässä kannettava laukku missä basso kulkee helposti tunneille ja bänditreeneihin. Aloittava soittaja saa tällaisen hyvän kotiharjoittelusetin jo parilla sadalla eurolla. Opettaja opastaa ensimmäisen soittimen hankinnassa, sopivia soittimia löytyy Tampereeltakin paikallisista musiikkikaupoista.

Bassokitaran opiskelun aloitusikä on yleensä noin kymmenen vuotta, mutta aikaisemmin ja myöhemminkin voi aloittaa. Iällä ei ole oikeastaan väliä, jos on innostunut musiikista ja haluaa opetella soittamaan.

Kontrabasso (rytmimusiikki)

Monet bassokitaran soittajat soittavat nykyään myös kontrabassoa. PMO:n rytmimusiikkilinjalla voi opiskella kontrabassoa rytmimusiikin näkökulmasta. Voit ottaa kontrabasson sivusoittimeksi bassokitaran rinnalle tai opiskella rytmimusiikkia klassisen kontrabasson lisäksi. Voit myös aloittaa kontrabassolla suoraan rytmimusiikkilinjalla.

 

Lue myös:

Opintojen sisältö

Hakuohjeet

Opettajat

Jari Eerola

basso, bändiohjaus
Ylöjärven toimipiste

Milla Heinonen

basso, bändiohjaus
Tampereen opetuspiste

Pirkka Isotalo

basso, bändiohjaus
Tampereen toimipiste

Näin soi basso