6-vuotiaiden ryhmät

Ryhmien ajat ja opetuspaikat näet muskarin lukujärjestyksestä.

Maksut, laskutustiedot ja perumisehdot näet täältä.

Lauluryhmä
(6–7-vuotiaat)

Lalalaa! Miten tuuli ulvoo? Kuinka hiiri kuiskaa? Miltä kuulostaa sammakon kurnutus? Tule mukaan laulamaan ja kokeilemaan yhdessä mitä kaikkea äänellä voi tehdä.

Lauluryhmässä opetellaan leikkien laulun perusasioita, mietitään miten ääni syntyy ja tutustutaan oman äänen ja kehon hallintaan. Tunneilla liikutaan, lauletaan ja tanssitaan yhdessä sekä käydään läpi musiikin peruselementtejä.

Tavoitteena on tutustua lauluun instrumenttina ja kokea yhdessä laulamisen riemua.

Lapset laulaa

Musajengi
(6–9-vuotiaat)

Hyppää mukaan musisoimaan! Musajengissä soitetaan yhdessä kavereiden kanssa. Tunneilla soitetaan ja rytmitellään mm. kanteleilla, rytmisoittimilla, pianolla, nokkahuilulla ja laattasoittimilla. Musajengissä sävelletään ja improvisoidaan helppoja melodioita yksin ja yhdessä sekä tutustutaan leikinomaisesti nuotteihin ja rytmisymboleihin. Erilaiset orkesteri- ja bändisoittimet tulevat tutuksi, kun heittäydytään eri musiikkityylien maailmaan.

Bändikaruselli 9-v.

 

Pirkanpojat-muskari
(5–6-vuotiaat)

Pojat laulaa! Tutustutaan yhdessä ihmisäänen toimintaan ja voimaan. Tunneilla opetellaan laulun ja leikin avulla oman äänen hallintaa ja vahvistamista, ryhmässä toimimista ja musiikin perusalkeita. Tavoitteena on syventää kiinnostusta lauluun instrumenttina ja nauttia yhteisestä lauluenergiasta. Vuoden aikana tehdään yhteiskonsertteja Pirkanpoikien pääkuororyhmien kanssa.

Tervetuloa mukaan laulavien poikien joukkoon!

Pirkanpojat-muskari

Rumpurytmiikka
(6–7-vuotiaat)

Cha-bum! Tehdään yhdessä reissu rytmien maailmaan! Vuoden mittaan tutustumme erilaisiin musiikkityyleihin ja käytössämme on monipuolinen valikoima lyömäsoittimia. Tunneilla musiikilliset elementit ja nuotit tulevat tutuiksi erilaisten pelien ja leikkien kautta. Tavoitteena on syventää kiinnostusta lyömäsoittimiin ja rytmiikkaan sekä nauttia yhteismusisoinnista.

Rumpurytmiikka

Rytmiikkaryhmä
(6–8-vuotiaat)

Cha-bum! Keho soimaan! Rytmiikkatunneilla opetellaan kehorytmejä hauskasti ja luovasti sekä soitetaan erilaisia komppeja. Tunnit koostuvat monipuolisesta musiikkiliikunnasta ja sisältävät soittamista, laulamista, loruilua ja räppäämistä. Rytmitajun kehittäminen luo perustaa kaikelle musisoinnille, liikkumiselle ja hahmotuskyvylle. Rytmiikka sopii erinomaisesti myös valmennukseksi mahdollisiin soitto-opintoihin.

HUOM. Opettaja voi hakea lapsen Eteläpuiston koulun iltapäiväkerhosta Rytmiikka-tunnille ja palauttaa kerhoon. Lapsen hausta sovitaan opettajan ja iltapäiväkerhon kanssa syksyllä.

Musaryhmä

 

Soitinkaruselli
(5–8-vuotiaat)

Hyppää karusellin kyytiin! Soitinkarusellissa on paljon jännittäviä satuja, musiikkileikkejä ja pelejä, jotka saavat lapsen innostumaan ja keskittymään opetettaviin asioihin. Tutustumme periodeittain yhteen soittimeen tai soitinryhmään. Opettelemme soittimen äänenmuodostusta ja perehdymme soittimen äänimaailmaan muskariopettajan sekä vierailevien soitonopettajien ja pienten soitto-oppilaiden opastamina.

Pyrimme vuoden aikana tutustumaan monipuolisesti pianoon, kitaraan, lyömäsoittimiin, harmonikkaan sekä vaski- ja puupuhaltimiin sekä jousisoittimiin. Käytössämme on musiikkiopiston soittimet. Tunnilla opetellaan myös kanteleen, ukulelen ja nokkahuilun soiton alkeita. Nokkahuilu tulee hankkia itse. Opettaja antaa ohjeet nokkahuilun hankintaan ensimmäisellä opetuskerralla.

Soitinkarusellin tarkoituksena on tutustuttaa lapset erilaisiin soittimiin sekä auttaa lasta löytämään ja valitsemaan itselleen mieluinen soitin. Soitinkarusellitunti sisältää myös laulamista, loruilua, musiikkiliikuntaa, rytmi- ja melodiasoittimien soittamista sekä musiikin kuuntelua. Tunnin pituus on 65 min ja ryhmän koko on n. 6 lasta.

Soittoryhmät 6-v.

Soitinseikkailu
(4–7-vuotiaat)

Lähdetään yhdessä seikkailemaan valloittavan kanteleen, ukulelen ja/tai nokkahuilun maailmaan! Tunneilla soitetaan myös monipuolisesti melodia- ja rytmisoittimia. Soitinseikkailussa tutustutaan elämyksellisesti musiikillisiin käsitteisiin sekä harjoitellaan leikkien ja liikkuen nuotteja ja rytmejä. Ryhmässä kannustetaan luovaan musiikin tekemiseen ja improvisointiin. Tunnilla on käytössä musiikkiopiston kanteleet ja ukulelet. Nokkahuilut hankitaan syksyllä erillisten ohjeiden mukaisesti.

 

 

Ukuleleryhmä in English
(5–6-vuotiaat)

Opetus tapahtuu sekä suomeksi että englanniksi. Teaching in Finnish and in English.

Iloisesti ukulelella soitellen! Ukulelella pääset säestämään helppoja lauluja ja musisoimaan muiden kanssa. Tutustumme nuottikuviin ja sointumerkkeihin leikkien ja rytmitellen. Lapsilla tulisi olla oma ukulele, jolla voi harjoitella myös kotona.

Early childhood music education in English. Singing, playing ukulele and other instruments, dancing, music excercises, learning music terms and rhythms and experience different genres of music.

Ukuleleryhmä
(6–7-vuotiaat)

Iloisesti ukulelella soitellen! Ukulelella pääset säestämään helppoja lauluja ja musisoimaan muiden kanssa. Tutustumme nuottikuviin ja sointumerkkeihin leikkien ja rytmitellen. Lapsilla tulisi olla oma ukulele, jolla voi harjoitella myös kotona.

Ukulele