7-vuotiaiden ryhmät

Ryhmien ajat ja opetuspaikat näet ilmoittautumissivulta.

Maksut, laskutustiedot ja perumisehdot näet täältä.

Bändikaruselli
(7–8-vuotiaat)

Pistetään bändi pystyyn! Tunnille ovat tervetulleita 7–8-vuotiaat lapset, joita kiinnostavat bändisoitto ja rytmimusiikki. Bändikarusellissa käydään kerran viikossa ja lukuvuoden aikana tutustutaan kaikkiin bändisoittimiin. Tunnilla käytetään musiikkiopiston soittimia; kitaraa, bassoa, kosketinsoittimia ja rumpuja.
Jammaillaan ja lauletaan yhdessä!

Bändikaruselli 7-8-vuotiaat

Musajengi
(6–9-vuotiaat)

Hyppää mukaan musisoimaan! Musajengissä soitetaan yhdessä kavereiden kanssa. Tunneilla soitetaan ja rytmitellään mm. kanteleilla, rytmisoittimilla, pianolla, nokkahuilulla ja laattasoittimilla. Musajengissä sävelletään ja improvisoidaan helppoja melodioita yksin ja yhdessä sekä tutustutaan leikinomaisesti nuotteihin ja rytmisymboleihin. Erilaiset orkesteri- ja bändisoittimet tulevat tutuksi, kun heittäydytään eri musiikkityylien maailmaan.

Bändikaruselli 9-v.

 

Rytmiikka
(6–8-vuotiaat)

Cha-bum! Keho soimaan! Rytmiikkatunneilla opetellaan kehorytmejä hauskasti ja luovasti sekä soitetaan erilaisia komppeja. Tunnit koostuvat monipuolisesta musiikkiliikunnasta ja sisältävät soittamista, laulamista, loruilua ja räppäämistä. Rytmitajun kehittäminen luo perustaa kaikelle musisoinnille, liikkumiselle ja hahmotuskyvylle. Rytmiikka sopii erinomaisesti myös valmennukseksi mahdollisiin soitto-opintoihin.

Musaryhmä

Soitinkaruselli
(6–7-vuotiaat)

Hyppää karusellin kyytiin! Soitinkarusellissa on paljon jännittäviä musiikkileikkejä ja pelejä, jotka saavat lapsen innostumaan ja keskittymään opetettaviin asioihin. Tutustumme periodeittain yhteen soittimeen tai soitinryhmään. Opettelemme soittimen äänenmuodostusta ja perehdymme soittimen äänimaailmaan muskariopettajan sekä vierailevien soitonopettajien ja pienten soitto-oppilaiden opastamina.

Pyrimme vuoden aikana tutustumaan monipuolisesti pianoon, kitaraan, harmonikkaan sekä vaski- ja puupuhaltimiin ja jousisoittimiin. Ryhmän käytössä on yksi musiikkiopiston soitin kerrallaan. Soitinkarusellin tarkoituksena on myös auttaa lasta löytämään ja valitsemaan itselleen mieluinen soitin. Soitinkaruselli sisältää laulamista, musiikkiliikuntaa, rytmi- ja melodiasoittimien soittamista sekä musiikin kuuntelua.

Soittaminen kehittää lapsen motoriikkaa sekä harmonia- ja melodiatajua. Tämän vuoksi tuntiin sisältyy myös pienryhmäopetusta, jossa soitetaan nokkahuilua ja kanteletta. Nokkahuilut hankitaan syksyllä yhteistilauksena.

Soittoryhmät 6-v.

Ukuleleryhmä
(6–7-vuotiaat)

Iloisesti ukulelella soitellen! Ukulelella pääset säestämään helppoja lauluja ja musisoimaan muiden kanssa. Tutustumme nuottikuviin ja sointumerkkeihin leikkien ja rytmitellen. Tunneilla käytetään lasten ukulelekirjaa Muksulele, joka hankitaan yhteistilauksena syksyllä. Lapsilla tulisi olla oma ukulele, jolla voi harjoitella myös kotona.

 

Ukulele

Ukuleleryhmä (jatko)
(7–8-vuotiaat)

Ukulelen jatkoryhmässä syvennetään opittuja asioita. Tunneilla opetellaan soittamaan monipuolisemmin helppoja melodioita sekä varioimaan erilaisia komppeja yhdistäen niitä lauluihin.

Ukuleleryhmä jatko

Viulumuskari
(5–7-vuotiaat)

Villisti viululla! Tutustutaan yhdessä viulunsoiton salaiseen maailmaan lorujen ja laulujen avulla. Tunnilla myös tanssitaan, rytmitellään, lauletaan ja soitetaan monipuolisesti mm. rytmi- ja laattasoittimia.
Aikaisempaa soittokokemusta ei tarvita. Käytössä ovat musiikkiopiston viulut.

Viulumuskari