7-vuotiaiden ryhmät

Ryhmien ajat ja opetuspaikat näet ilmoittautumissivulta.

Maksut, laskutustiedot ja perumisehdot näet täältä.

Bändikaruselli
(7–8-vuotiaat)

Pistetään bändi pystyyn! Tunnille ovat tervetulleita 7–8-vuotiaat lapset, joita kiinnostavat bändisoitto ja rytmimusiikki. Bändikarusellissa käydään kerran viikossa ja lukuvuoden aikana tutustutaan kaikkiin bändisoittimiin. Tunnilla käytetään musiikkiopiston soittimia; kitaraa, bassoa, kosketinsoittimia ja rumpuja.

Jammaillaan ja lauletaan yhdessä!

Bändikaruselli 7-8-vuotiaat

Lauluryhmä
(6–7-vuotiaat)

Lalalaa! Miten tuuli ulvoo? Kuinka hiiri kuiskaa? Miltä kuulostaa sammakon kurnutus? Tule mukaan laulamaan ja kokeilemaan yhdessä mitä kaikkea äänellä voi tehdä.

Lauluryhmässä opetellaan leikkien laulun perusasioita, mietitään miten ääni syntyy ja tutustutaan oman äänen ja kehon hallintaan. Tunneilla liikutaan, lauletaan ja tanssitaan yhdessä sekä käydään läpi musiikin peruselementtejä.

Tavoitteena on tutustua lauluun instrumenttina ja kokea yhdessä laulamisen riemua.

Lapset laulaa

Musajengi
(6–9-vuotiaat)

Hyppää mukaan musisoimaan! Musajengissä soitetaan yhdessä kavereiden kanssa. Tunneilla soitetaan ja rytmitellään mm. kanteleilla, ukulelella, rytmisoittimilla, pianolla, nokkahuilulla ja laattasoittimilla. Musajengissä sävelletään ja improvisoidaan helppoja melodioita yksin ja yhdessä sekä tutustutaan leikinomaisesti nuotteihin ja rytmisymboleihin. Erilaiset orkesteri- ja bändisoittimet tulevat tutuksi, kun heittäydytään eri musiikkityylien maailmaan.

Bändikaruselli 9-v.

Rumpurytmiikka
(6–7-vuotiaat)

Cha-bum! Tehdään yhdessä reissu rytmien maailmaan! Vuoden mittaan tutustumme erilaisiin musiikkityyleihin ja käytössämme on monipuolinen valikoima lyömäsoittimia. Tunneilla musiikilliset elementit ja nuotit tulevat tutuiksi erilaisten pelien ja leikkien kautta. Tavoitteena on syventää kiinnostusta lyömäsoittimiin ja rytmiikkaan sekä nauttia yhteismusisoinnista.

Rumpurytmiikka

Rytmiikka
(6–8-vuotiaat)

Cha-bum! Keho soimaan! Rytmiikkatunneilla opetellaan kehorytmejä hauskasti ja luovasti sekä soitetaan erilaisia komppeja. Tunnit koostuvat monipuolisesta musiikkiliikunnasta ja sisältävät soittamista, laulamista, loruilua ja räppäämistä. Rytmitajun kehittäminen luo perustaa kaikelle musisoinnille, liikkumiselle ja hahmotuskyvylle. Rytmiikka sopii erinomaisesti myös valmennukseksi mahdollisiin soitto-opintoihin.

Musaryhmä

Soitinkaruselli
(5–8-vuotiaat)

Hyppää karusellin kyytiin! Soitinkarusellissa on paljon jännittäviä satuja, musiikkileikkejä ja pelejä, jotka saavat lapsen innostumaan ja keskittymään opetettaviin asioihin. Tutustumme periodeittain yhteen soittimeen tai soitinryhmään. Opettelemme soittimen äänenmuodostusta ja perehdymme soittimen äänimaailmaan muskariopettajan sekä vierailevien soitonopettajien ja pienten soitto-oppilaiden opastamina.

Pyrimme vuoden aikana tutustumaan monipuolisesti pianoon, kitaraan, lyömäsoittimiin, harmonikkaan sekä vaski- ja puupuhaltimiin sekä jousisoittimiin. Käytössämme on musiikkiopiston soittimet. Tunnilla opetellaan myös kanteleen, ukulelen ja nokkahuilun soiton alkeita. Nokkahuilu tulee hankkia itse. Opettaja antaa ohjeet nokkahuilun hankintaan ensimmäisellä opetuskerralla.

Soitinkarusellin tarkoituksena on tutustuttaa lapset erilaisiin soittimiin sekä auttaa lasta löytämään ja valitsemaan itselleen mieluinen soitin. Soitinkarusellitunti sisältää myös laulamista, loruilua, musiikkiliikuntaa, rytmi- ja melodiasoittimien soittamista sekä musiikin kuuntelua. Tunnin pituus on 65 min ja ryhmän koko on n. 6 lasta.

Soittoryhmät 6-v.

 

Ukuleleryhmä – alkeet
(6–7-vuotiaat)

Iloisesti ukulelella soitellen! Ukulelella pääset säestämään helppoja lauluja ja musisoimaan muiden kanssa. Tutustumme nuottikuviin ja sointumerkkeihin leikkien ja rytmitellen. Tunneilla käytetään lasten ukulelekirjaa Muksulele, joka hankitaan yhteistilauksena syksyllä. Lapsilla tulisi olla oma ukulele, jolla voi harjoitella myös kotona.

Ukuleleryhmä – jatko
(7–8-vuotiaat)

Iloisesti ukulelella soitellen! Ukulelen jatkoryhmässä syvennetään lukuvuonna 2021-2022 opittuja asioita. Tunneilla opetellaan soittamaan monipuolisemmin helppoja melodioita sekä varioimaan erilaisia komppeja yhdistäen niitä lauluihin.

Ukulele