Ohjeita opiskeluun

Opiskelumateriaali ja soittimet

Oppilas hankkii itse tarvitsemansa opiskelumateriaalin, kuten nuotit (opettajien suosituksesta), musiikin hahmotusaineiden oppikirjat ja harjoitusvihkot. Soittimen hankinnasta kannattaa keskustella opettajan kanssa. Osalle (varsinkin aloittelijoille) on tarjolla opiston vuokrasoittimia, joita voi tiedustella omalta opettajalta tai vahtimestari Olli Kanervalta.

Tuntien peruminen ja korvaaminen

Oppilaan tai opettajan lyhytaikaisen sairastumisen vuoksi peruuntuneita tunteja ei korvata oppilaalle. Jos oppilas peruu tuntinsa, ei opettaja ole sitä velvollinen korvaamaan.
Poissaoloista pitää ilmoittaa mahdollisimman varhain suoraan opettajalle hänen kanssaan sovittavalla tavalla, esim. tekstiviestillä.

Huoltajien tapaamisviikot

Alle 18-vuotiaiden oppilaiden huoltajat kutsutaan vierailemaan pääaineen oppitunnilla kerran lukukaudessa ns. huoltajien tapaamisviikolla, jonka aikana on mahdollista käydä seuraamassa myös musiikin hahmotusaineiden ja yhteismusisointiryhmien opetusta. Huoltajien on toki mahdollista osallistua oppitunneille muulloinkin sopimalla siitä opettajan kanssa.

Vakuutukset

Oppilaita, heidän omia soittimiaan tai opiston vuokrasoittimia ei ole vakuutettu mahdollisten tapaturmien varalta. Pyydämme huomioimaan tämän perheiden omissa vakuutuksissa.

Tiedotus

Oppilastiedotteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostitse. Tiedotteet löytyvät myös oppilaiden sivuilta.

Laskutus

Musiikkiopiston laskut ja mahdolliset maksumuistutukset lähetetään sähköpostitse ensisijaiseksi ilmoitetulle huoltajalle tai täysi-ikäiselle oppilaalle itselleen.

Jokaiseen maksumuistutukseen lisätään 5 € muistutuskulua ja viivästyskorot.

1.1.2020 lähtien veloitamme paperilaskun lähettämisestä 8 €.