Hakuohjeet 2020

Lisätietoa soitonopetukseen hakeville

Pirkanmaan musiikkiopisto (PMO) tarjoaa ensisijaisesti lapsille ja nuorille suunnattua taiteen perusopetuksen musiikin laajan ja yleisen oppimäärän opetusta. Musiikkiopistoon hakeminen ei edellytä aikaisempia opintoja.

Tärkeät päivämäärät

la 1.2. – ti 31.3. Hakuaika
ti 7.4. Oppilasvalinta-aika ilmoitetaan hakijoille
ti 14.4. – ke 15.4. Oppilasvalintapäivät, ajat pääsääntöisesti klo 14–20
ke 6.5. Oppilasvalinnan tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille

Henkilökohtainen oppilasvalinta-aika ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse tiistaina 7.4. täysi-ikäiselle omaan ja alaikäiselle huoltajan osoitteeseen. Toistaiseksi järjestelmämme voi lähettää hakijoille viestejä vain yhteen osoitteeseen. Huom! Jos et ole saanut viestiä tuolloin klo 20 mennessä, ilmoita siitä mahdollisimman pian oppilasvalintajärjestelyjä hoitavalle apulaisrehtori Timo Saariselle, timo.saarinen@pmo.fi tai tekstiviestitse 0400 650 255.

Oppilasvalintatilaisuuden sisältö

Soitinkohtaisten testien sisältö määräytyy soittimittain. Päähuomio on soittimen soveltuvuudessa, jota selvitetään esim. pienimuotoisin motoriikka- ja musikaalisuustehtävin. Vapaavalintainen soittonäyte pyydetään niiltä hakijoilta, jotka jo soittavat soitinta, johon hakevat.
Rytmimusiikki: aikaisemmin soittaneet hakijat ja laulajat esittävät lyhyen (enintään 3 min) vapaavalintaisen kappaleen. Opistolla on rummut ja kosketinsoittimia, mutta muihin soittimiin hakevien pitää ottaa oma soitin mukaan.

Jos et tiedä vielä, mitä soitinta haluaisit soittaa

Toivomme sinun tutustuvan soittimiin kevään soitinesittelytilaisuuksissa, joissa pääset kuulemaan ja kokeilemaan eri soittimia. Voit tutustua soittimiin myös kotisivuillamme sekä mm. Yleisradion Orkesterikoneen sivuilla. Voit myös valita hakulomakkeessa soittimeksi ”en tiedä vielä”. Tällöin saat kutsun valintatilaisuuteen, jossa noin tunnin aikana ehdit kokeilla 4–6 soitinta opettajien kanssa. Tilaisuuden päätteeksi ilmoitat soitintoiveesi (1–3 soitinta). Oppilasvalinnassa otetaan huomioon sekä oma toiveesi että opettajien suositus.

Soitinesittely- ja kokeilutilaisuudet

Alla olevien tilaisuuksien lisäksi musiikkiopisto järjestää lukuisia konsertteja, joissa lapset ja nuoret esiintyvät eri soittimin. Katso tapahtumakalenterimme!

ke 19.2. klo 18 Talvipuhallus Kauraslammen koulun auditoriossa (Kuusistontie 1, Ylöjärvi)
PMO:n pienet puhaltajat soittavat talvista musiikkia ja konsertin jälkeen on mahdollisuus kokeilla eri soittimia. Tule kuuntelemaan ja katselemaan, mikä on sinun suosikkisi! Esiintymässä puhallinorkesterit Tornado, Windus 1 ja Puhallinpantterit johtajinaan Anna-Leena Lumme, Jori Villanen ja Heli Seppälä.
Konsertti on osa Lasten Pirkkaset -tapahtumaa.

ke 18.3. klo 18 Soitinesittelyt ja -kokeilut musiikkiopiston päätoimitalossa (Eteläpuisto 4, Tampere)

la 28.3. klo 10.30 ja 13 Lumikki-soitinseikkailukonsertti ja soitinsuunnistus Kangasala-talossa (Kuohunharjuntie 6, Kangasala)
Tervetuloa Pirkanmaan musiikkiopiston elämykselliseen Lumikki-soitinseikkailukonserttiin! Konsertissa pääset tutustumaan monipuolisesti erilaisiin soittimiin. Esiintymässä on myös muskarilaisia.
Konsertin jälkeen on soitinsuunnistus, jolloin soittimia pääsee itse kokeilemaan opettajien kanssa.
Konsertti on suunnattu 4–10-vuotiaille lapsille. Konsertin kesto on n. 45 min.