Hakuohjeet 2020

Lisätietoa laulunopetukseen hakeville

Pirkanmaan musiikkiopisto (PMO) tarjoaa ensisijaisesti lapsille ja nuorille suunnattua taiteen perusopetuksen musiikin laajan ja yleisen oppimäärän opetusta. Musiikkiopistoon hakeminen ei edellytä aikaisempia opintoja.

Klassisen ja pop/jazz-laulun opiskelun voi aloittaa noin 15-vuotiaana äänenmurroksen mentyä ohi. Laulusuzukiin otetaan myös nuorempia.

Tärkeät päivämäärät

la 1.2. – ti 31.3. Hakuaika
ke 1.4. Pop/jazz-laulun esikarsinta-ajat ilmoitetaan hakijoille
pe 3.4. Pop/jazz-laulun esikarsinta klo 10–14
ti 7.4. Klassisen laulun ja pop/jazz-laulun varsinainen oppilasvalinta-aika ilmoitetaan hakijoille
ti 14.4. Klassisen laulun oppilasvalintapäivä
ke 15.4. Pop/jazz-laulun varsinainen oppilasvalintapäivä
ke 6.5. Oppilasvalinnan tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille

Klassinen laulu

Klassisen lauluun hakevat esittävät valintatilaisuudessa kaksi vapaavalintaista erityylistä laulua. Opiston puolesta ei ole säestäjää, mutta säestäjän voi tuoda joko itse mukanaan tai säestää itse. Laulut voi esittää myös ilman säestystä.

Henkilökohtainen aika ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse tiistaina 7.4. täysi-ikäiselle omaan ja alaikäiselle huoltajan sähköpostiosoitteeseen. Toistaiseksi järjestelmämme voi lähettää hakijoille viestejä vain yhteen osoitteeseen. Huom! Jos et ole saanut viestiä tuolloin klo 20 mennessä, ilmoita siitä mahdollisimman pian oppilasvalintajärjestelyjä hoitavalle apulaisrehtori Timo Saariselle, timo.saarinen@pmo.fi tai tekstiviestitse 0400 650 255.

Pop/jazz-laulu

Kaikille pop/jazz-lauluun hakeville pidetään esikarsinta perjantaina 3.4. klo 10–14 musiikkiopistolla (Eteläpuisto 4, Tampere). Esikarsinnasta valitaan varsinaisiin oppilasvalintoihin keskiviikkona 15.4. osallistuvat.

Esikarsinnassa hakija esittää lyhyen (enintään 3 min) vapaavalintaisen laulun, jonka voi esittää ilman säestystä. Säestäjän voi halutessaan tuoda joko itse mukanaan, säestää itse tai käyttää taustaäänitettä, jota varten käytettävissä on miniplugiliitäntä ja äänentoisto. Opiston puolesta ei ole säestäjää.

Henkilökohtainen esikarsinta-aika ilmoitetaan sähköpostitse keskiviikkona 1.4. ja esikarsinnan tulos viimeistään tiistaina 7.4. täysi-ikäisille omaan ja alaikäisille huoltajan sähköpostiosoitteeseen. Toistaiseksi järjestelmämme voi lähettää hakijoille viestejä vain yhteen osoitteeseen. Huom! Jos et ole saanut viestiä ko. päivinä klo 20 mennessä, ilmoita siitä mahdollisimman pian oppilasvalintajärjestelyjä hoitavalle apulaisrehtori Timo Saariselle, timo.saarinen@pmo.fi tai tekstiviestitse 0400 650 255.