Hakuohjeet 2020

Lisätietoa laulunopetukseen hakeville

Päivitetty 30.4.2020

Pirkanmaan musiikkiopisto (PMO) tarjoaa ensisijaisesti lapsille ja nuorille suunnattua taiteen perusopetuksen musiikin laajan ja yleisen oppimäärän opetusta. Musiikkiopistoon hakeminen ei edellytä aikaisempia opintoja.

Klassisen ja pop/jazz-laulun opiskelun voi aloittaa noin 15-vuotiaana äänenmurroksen mentyä ohi. Laulusuzukiin otetaan myös nuorempia.

Hakujärjestelyt keväällä 2020

la 1.2. – su 3.5. Hakuaika
Valintamenettelystä ja tulosten julkaisupäivästä tiedotetaan viimeistään hakuajan päätyttyä.
Uusien oppilaiden opinnot alkavat elokuussa.

Klassinen laulu

Klassisen lauluun hakevat esittävät kaksi vapaavalintaista erityylistä laulua. Laulut voi esittää myös ilman säestystä. Toteutustapa ilmoitetaan myöhemmin.

Pop/jazz-laulu

Pop/jazz-laulun oppilasvalinta järjestetään videoiden välityksellä sekä etähaastattelulla:
Lähetä meille viimeistään torstaina 7.5. enintään 5 min pituinen video, jolla esität 1–2 vapaavalintaista kappaletta. Videoiden perusteella valitaan joukko hakijoita jatkoon haastatteluun, joka tehdään etäyhteydellä 11.–12.5. klo 10–15. Jatkoon pääsystä ja jatkoon pääsevien haastatteluajat ilmoitetaan sähköpostitse perjantai-iltana 8.5.

Video-ohje

Kaikenlaiset videot kännykkä-äänityksistä ammattimaisiin keikkataltiointeihin käyvät, mutta videolla olevan esityksen tulee olla livetilanteen kaltainen. Toisin sanoen useasta erillisestä otosta editoidut taltioinnit eivät ole sallittuja. Vireen korjaus (esim. Autotune) ei ole myöskään sallittua. Voit vapaasti joko käyttää säestäjää tai karaoketaustaa tai laulaa ilman säestystä. Kerro videon aluksi oma nimesi ja minkä kappaleen/kappaleet esität.

Tallenna videosi valitsemaasi video- tai pilvipalveluun (esim. Google Drive, Dropbox, Youtube, ym). ja lähetä sähköpostiin lauri.pulakka@pmo.fi linkki, josta videon löytää. Liitä mukaan myös puhelinnumerosi.

Lisätietoja tarvittaessa:
Lauri Pulakka
puh. 050 358 5856
lauri.pulakka@pmo.fi