Hakuohjeet 2022

Hakeminen soiton- ja laulunopetukseen

  • Hakuaika on 1.2.–31.3.2022.
  • Oppilaaksi hakevat kutsutaan valintatilaisuuteen, jossa opettajat selvittävät hakijan kanssa instrumentin soveltuvuutta ja keskustelevat opiskelusta. Tilaisuudet järjestetään ti 19.4. – ke 20.4. Tilaisuuksien tarkemmista aikatauluista tiedotetaan hakijoille sähköpostitse hakuajan päätyttyä viimeistään ke 6.4.
  • Valintatulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille ke 18.5.2022. Oppilaiksi valittujen opinnot alkavat elokuussa.

Tampereen toimipisteessä annetaan kaikkien soittimien opetusta. Muilla paikkakunnilla opetettavien soittimien valikoiman näet infosivulta www.pmo.fi/yhteystiedot/toimipisteet. Mikäli soittimesi opetusta ei ole omalla paikkakunnallasi, voit tulla soittotunneille Tampereelle.

Hakulomakkeella ilmoitat, mihin soittimeen tai lauluun haet. Jos et vielä tiedä toivesoitintasi, voit tutustua vaihtoehtoihin PMO:n kotisivuilla, sekä soitinesittelyvideoihin tästä linkistä: Soitinesittelyt 2022. Hakulomakkeella voit tarvittaessa valita kohdan ”en tiedä vielä”, jolloin pääset kokeilemaan useampia soittimia soitinvalintapäivinä. Suosittelemme käymään myös näissä soitinesittely- ja kokeilutilaisuuksissa:

  • Pe 25.2.2022 klo 17.30-20 Pirkanmaan musiikkiopistolla soitinsuunnistus
  • To 17.3.2022 klo 18.45-19.30 Tampere-talon pienen salin lämpiössä, Tampere Filharmonian lastenkonsertin jälkeen

 

Huomioita pop/jazz-lauluun hakeville

Pop/jazz-laulua opiskelemaan voivat hakea yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat. Oppilaat valitaan laulunäytevideon ja haastattelun perusteella. Täytä ensin hakulomake 31.3.2022 mennessä. Lähetä meille viimeistään ma 4.4. enintään 5 min pituinen video, jolla esität 1–2 vapaavalintaista kappaletta.  Osa hakijoista valitaan videoiden perusteella koelauluun. Kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä sähköpostitse ti 12.4., jolloin myös koelaulun (19.4.) aikataulut tiedotetaan jatkoon päässeille.

Video-ohje: Kaikenlaiset videot kännykkä-äänityksistä ammattimaisiin keikkataltiointeihin käyvät, mutta videolla olevan esityksen tulee olla livetilanteen kaltainen. Voit vapaasti joko käyttää säestäjää tai karaoketaustaa tai laulaa ilman säestystä. Kerro videon aluksi oma nimesi ja minkä kappaleen/kappaleet esität. 

Erillisistä otoista editoidut taltioinnit eivät ole sallittuja. Vireen korjaus (esim. Autotune) ei ole myöskään sallittua.

Tallenna videosi valitsemaasi video- tai pilvipalveluun (esim. Google Drive, Dropbox, Youtube, ym) ja lähetä sähköpostiin pauliina.kupiainen@pmo.fi linkki, josta videon löytää. Laita sähköpostin otsikoksi Sukunimi Etunimi Valintakoevideo. Liitä viestiin myös puhelinnumerosi.

Lisätietoja tarvittaessa: Pauliina Kupiainen: pauliina.kupiainen@pmo.fi, puh. 0408448266

Hakeminen kuoroihin (Tactus ja Sympaatti)

  • Hakuaika alkaa 1.2.2022 ja jatkuu 16.5. asti
  • Hakulomakkeen linkki: https://pmo.eepos.fi/#/forms/94
  • Koelaulut järjestetään toukokuussa
  • Kuoroihin valittujen opinnot alkavat elokuussa.

Lapset ja nuoret voivat opiskella kuorolaulua Lapsikuoro Tactuksessa ja sen jälkeen Nuorisokuoro Sympaatissa. Tactukseen otetaan tällä hetkellä (keväällä 2022) 2.–5. luokalla olevia laulutaitoisia tyttöjä ja poikia. Sympaattiin otetaan tällä hetkellä 6.-luokkalaisia ja sitä vanhempia laulutaitoisia tyttöjä, joille nuotinlukukaan ei ole vierasta.

Koelaulut

Tactuksen koelaulussa hakija esittää vapaavalintaisen laulun ilman säestystä. Lisäksi testataan hakijan äänialaa ja musikaalisuutta.

Sympaatin koelaulussa hakija laulaa laulun On suuri sun rantas autius melodiaäänen osana neliäänistä kvartettia. Lisäksi testataan hakijan nuotinlukutaitoja, äänialaa ja musikaalisuutta.

Lisätietoja koelauluista antaa kuorojen johtaja Emmi Kleemola, puh. 044 379 1273, emmi.kleemola@pmo.fi.

 

Yleistä tietoa musiikkiopiston hausta:

Uudet oppilaat otetaan vapautuville oppilaspaikoille. Määrä vaihtelee vuosittain soittimittain ja oppilaiden kotikunnittain. Tutustu oppilaspaikkoihin.

Musiikkiopistoon hakeminen ei edellytä aikaisempaa osaamista.