Näppärikurssi 27.–29.9.2019

22.08.2019

Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen konservatorio ja Suomen Nuorisoseurojen Tanssimania-tapahtuma järjestävät yhdessä Näppärikurssin ”Näppärit goes Dääns?” viikonloppuna 27.9–29.9. Tampereella Tammelan koululla. Pelimannilegenda Mauno Järvelän johtama kurssi alkaa perjantaina 27.9. klo 17 ja päättyy sunnuntaina 29.9. klo 13 Tullikamarin Pakkahuoneella pidettävään Meidän ääni -konserttiin.

Mauno Järvelän kehittämään Näppäri-pedagogiikkaan perehtynyt opettajajoukko johdattelee osallistujat vanhojen ja uusien kansanmusiikkikappaleiden pariin. Kurssi on suunnattu erityisesti jousisoittajille sekä harmoonin (pianon), kitaran ja basson soittajille. Myös muut nuotinlukutaitoiset ja instrumenttinsa perusasiat hallitsevat soittajat ovat tervetulleita!
Opetus tapahtuu ryhmissä, siksi vähimmäisvaatimuksena on oman soittimen alkeiden osaaminen.
Harmooneja on rajallinen määrä, mutta oman soittimen kanssa pääsee varmasti mukaan.

Kurssin hinta on 45 €, joka sisältää opetuksen lisäksi päivällisen la sekä lounaat la ja su, yhteistä body percussion -kurssitusta ja liikettä tanssileiriläisten kanssa, lauantai-illan discon ym. mukavaa!

Kurssille ilmoittaudutaan nettilomakkeella www.bit.ly/napparikurssi2019 viimeistään 31.8.2019.
Tarkempi aikataulu ja nuottien latauslinkki lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin.

Näppäripedagogiikka on Mauno Järvelän luoma musiikkikasvatuksen muoto, joka pursuaa yhteissoiton riemua. Näppärikurssit kokoavat satoja eri ikäisiä ja -tasoisia soittajia yhteen pelimannimusiikin äärelle. Näppäriaatteen mukaan musisoimisen tulisi olla luonteva osa ihmisten arkea ja kanssakäymistä. Lisätietoja: www.kansanmusiikki-instituutti.fi/napparit.